perjantai 28. joulukuuta 2007

In the office

Tyopaikalla on hiljaista. Valtaosa porukasta viettaa pidennettya joululomaa aurinkoisessa saassa joko ulkoillen tai ikkunasta ihaillen. Minulle tama on ollut hyva ja tehokas viikko tahan mennessa. Valilla on kuitenkin pakko leputtaa ajatuksia ja kirjoittaa jotain ihan muuta. Sain asken valmiiksi perusanalyysit lihavuus- ja lihasvoimamittareista seka niiden yhteydesta kavelymuuttujiin. Perussettia. Tulososio on koko ajan myos tyon alla.

Seuraavan askeleen ottaminen onkin sitten isomman tyon takana. Viela tahan artikkeliin en paljoa noista tulehdusasioista kirjoita, mutta se tulee vastaan seuraavissa toissa. Samalla kun ymmarrys omista tiedonaukoista lisaantyy ja painaa harteita, lukemattomien inflammaatioartikkeleiden pino poydan kulmalla kasvaa. Ymmartaakseni artikkeleita tai kanssani kaytavaa keskustelua tilasin kirjastosta pari aiheeseen liittyvaa perusteosta. Eikohan asia pikku hiljaa selkene. Ja onhan tassa naita avuliaita opettajia ymparilla.

Vahvistusta oman tutkimusaiheen hyvyydesta tai vahintaan sen kelpoisuudesta sain toissa viikolla, kun Akatemia myonsi minulle kaksivuotisen apurahan ulkomailla tyoskentelyyn. Taloudellisen puolen lisaksi oli mukava huomata, etta ulkomaiset arvioitsijat nakivat tutkimusideani tukemisen arvoiseksi. Eika sekaan ole huono asia, etta tukikuukausilta eli kaytannossa koko ulkomaalla oleskelun ajalta kertyy elaketta. Vaikka elakeikaan on viela tuntematon maara vuosia, tyossaolokuukausien keraaminen pitaa aloittaa ajoissa. Varsinkin, kun viime vuosina on tullut tehtya useampia kuukausia toita apurahalla ilman elakekertymaa.

Nyt viela parit taulukot kuntoon ja sitten autokauppaan hakemaan uusia rekisterikilpia. Varsinaisten kilpien piti olla valmiit ajat sitten, mutta ne vain viipyvat ja viipyvat. Enka edes tilannut mitaan erikoiskehyksia, kuten koirilla, kukilla tai Baltimore Ravensin tunnuksilla koristettuja kilpia. Autokaupan viivyttelyn vuoksi tassa alkaa olla pikkuinen hoppu. Valiaikaiset kilvet menevat vajaan viikon paasta vanhaksi, eika autolla sen jalkeen sitten ajella. Kelpaisikohan selitys tyonantajalle?

Ei kommentteja: