torstai 20. joulukuuta 2007

Christmas preparations

Jouluun on enää vajaa viikko ja jouluhulina on täällä täydessä vauhdissa. Ihmiset ja kauppiaat rakastavat joulua. Radiossa soivat joululaulut ja mainoksissa houkutellaan ostamaan kullalle timantteja tai lahjakorttia kauneuskirurgiaan. Nice. Niitä kuuluisia jouluvalojakin on ihan riittämiin ihmisten pihoilla ja erityisissä valopuistoissa. Mielenkiintoista tosin, että valojen määrä ja värikkyys näyttävät korreloivan jossain määrin ihmisten elintasoon. Kaikkein hienoimpien talojen edustoilla riittää kyllä valoja, mutta ne ovat hillittyjä ja tyylikkäitä, sitä vastoin lähiöalueilla saattaa nähdä mitä järisyttävämpiä väri- ja hahmoyhdistelmiä. Samasta pihasta voi löytyä joulupukki, Disney-hahmoja ja joulukuvaelma. Kaikki sulassa sovussa.

Vaikkei itsellä joulumieli ihan huipussaan vielä ole, sen verran jouluvalmisteluja olemme tehneet, että kävimme Baltimoren Ikeassa jouluostoksilla. Huonekalut eivät niinkään enää kiinnostaneet, vaan Ikea-shopissa myytävät ruokatavarat. Kylmäsavustettua lohta ja Marabou-suklaata. Lisäksi leivoin alkuviikosta pipareita. Inkiväärin ja neilikan löytämiseksi jouduin tekemään vähän töitä, mutta löytyihän niitä ja sain taikinan aikaiseksi. Ensimmäinen pellillinen meni testatessa kaasu-uunin tehoa, mutta sen jälkeen piparit jo onnistuivat. Jos vielä jostain löydämme sopivan pienen kinkun tai kalkkunan, niin eiköhän näillä eväillä joulu tule meillekin. Tontutkin näyttävän tietävän uuden asuinpaikkamme. Postipoika on kantanut paljon joulukortteja ja jopa muutaman joulupaketin ovellemme. Kiitos ystävät.

Työpaikalla juhlistamme joulua tuplasti. Eilen vietimme kansainvälistä iltaa työkaverin luona valmistamalla japanilaisia ohukaisia. Jälkiruoat hoidimme nyyttäriperiaatteella ja makuja oli ympäri maailmaa Koreaa ja Brasiliaa myöden. Itse pelasin varman päälle ja leivoin korvapuusteja. Viimeistely hoitui Ikeasta ostetulla raesokerilla. Heja Swerige! Olivat todellinen menestys. Siis pullat ja sokeri. Kuulemma harvinaista saada jälkiruokaa, joka on makeaa, muttei kuitenkaan ylimakeaa.

Lauantaina pomo on kutsunut yksikön väen jouluillalliselle kotiinsa. Luvassa on italialaisia herkkuja. Sen jälkeen alkaakin neljän päivän joululoma. Jouluaatto ei täällä ole virallinen vapaapäivä, mutta tänä vuonna, valkoisen talon valtiaan armollisella käskyllä, valtion työntekijöille myönnettiin ylimääräinen vapaapäivä. Ho-ho-hoo!

Ennen joulua saamme ensimmäiset Suomi-vieraat kylään, kun Emilia ja Darby poikkeavat pikaisesti matkallaan Vermonttiin. Ruisleipää, -jauhoja ja salmiakkia on ollut toivomuslistalla, joten pian päästään herkuttelemaan. Uutena vuotena teemme ensimmäisen reissumme osavaltion rajojen ulkopuolelle, kun käymme katsomassa miltä pohjois-USAssa näyttää.

Tämä palsta hiljenee joulun ajaksi, joten toivotan jo nyt oikein hyvää ja rentouttavaa joulun aikaa kaikille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua sinne teille molemmille!

T: Hell ja Hell U