perjantai 16. marraskuuta 2007

Paperwork, paperwork

Kolme päivää postdoc-tutkijana työtä takana. Aikamoista alkuhässäkkää tämä on ollut, kuten aina uudessa työpaikassa.

Tänään on ollut virallisten asioiden hoitopäivä. Ensin taiteilin itseni aamuisessa kaatosateessa Baltimoren toiselle puolelle vesiliirtoa vältellen, John Hopkinsin sairaalaan, josta lähdimme yhteiskyydillä NIH:in pääkallopaikalle Bethesdaan. Kävin anomassa itselleni NIH:in kulkuluvan, antamassa näytteen sormenjäljistäni (otettiin samalla tavalla sormia rullaten niin kuin leffoissa tehdään) sekä hoitamassa työsuhdeasioita kansainvälisessä yksikössä. Joka paikassa sama homma. Täyttäisitkö tästä muutaman lomakkeen...nimi, osoite, työnimike, kustannuspaikka ym. Vaikka tiedot ilmeisesti tallennetaan (jos tallennetaan) tietokoneelle, joka yksiköllä on oma järjestelmänsä, eivätkä eri yksiköiden järjestelmät keskustele toistensa kanssa. Tiedot ovat kuitenkin varmassa tallessa, paperikansioissa, varmaan 30 vuoden kuluttuakin. Niin edistyksellistä, että.. Kyllä tänäänkin lomakkeita täyttäessä tuli ikävä Suomen systeemejä. Ei papereiden kahistelua sermien takana eikä rassaavaa jonotusta odotushuoneissa.

Muuten aikani on valtaosin mennyt orientaatiomateriaalia kahlatessa. Tutustuttavaa ja opeteltavaa on paljon - onneksi TÄMÄ materiaali on pääosin nettikurssien muodossa. Laskujeni mukaan listalla on 11 aihealuetta, joihin minun pitää perehtyä ja osasta suorittaa jopa pikkukokeet. Tutuksi ovat tulleet NIH:in organisaatio, tutkimuseettiset periaatteet, terveydenhuollon lait, ohjeet vajaakuntoisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja seksuaalisen häirinnän raportoimisesta. Nipussa on mukana tietysti myös tuhti tietopaketti turvallisuusasioita terroristihyökkäyksiä unohtamatta. Sain sentään puhuttua, ettei minun tarvitse tehdä koe-eläintutkimukseen liittyvää testiä. Onneksi.

Tieteellinen panokseni on tähän mennessä ollut varsin vähäinen. Oppimiskokemukseksi voi kuitenkin varmaan laskea sen, että olen tavannut useita henkilöitä, joiden nimiä olen ennen vain lukenut journalien kirjoittajalistoista. Uusia työkavereita.

Ensi viikolla pääsen toivottavasti aloittamaan sitten jo "oikeat" työt.

Ei kommentteja: