maanantai 28. huhtikuuta 2008

Relays are lots of fun

Piipahdimme viime viikolla kahteen otteeseen Philadelpiassa. Torstai-iltana juoksuseuran kavereiden kanssa ja lauantaina kahdestaan. Syy oli molemmilla kerroilla sama - Penn Relays. Jokavuotinen viesti- ja yleisurheilukarnevaali kokoaa Philadelphiaan maan karkiurheilijat lukioista ja yliopistoista hoystettyna maajoukkuetason pikamenijoilla. Paikalla oli lauantaina 40 000 katsojaa, joten tunnelmaa ei puuttunut kentalta eika katsomosta. Kuin Ruotsiottelu parhaimmillaan, lisattyna sellaisilla maailmantahdilla kuten Jeremy Wariner, Tyson Gay ja Allyson Felix.




Kisat olivat meille aika erikoislaatuiset, silla saimme hankittua itsellemme pressipassit raasto.comin nimissa. Voitte kuvitella, etta P oli aivan myyty paastessaan kentalle kuvaamaan. Mina vuorostani kavin kuuntelemassa huippujen mietteita lehdistotilaisuuksissa. Tarkempi kisaraportti on luettavissa Raasto.comin sivuilla joskus tulevaisuudessa. Kaupunkia ei sen enempaa ehditty nakemaan, mutta siihen tarjoutuu ensi viikonloppuna uusi tilaisuus, kun osallistumme siella 10 mailin kisaan. Ei ole muuten paha ajomatka. Parhaimmillaan alle 2 tuntia kotoa Columbiasta.

Viikonlopun ohjelmatykistys jatkui sunnuntaiaamulla 10 km juoksukisalla. Reittia kehuttiin etukateen nopeaksi ja sitahan se myos oli. Ensimmaista kertaa alitin 40 min haamurajan ja kerralla ihan reippaasti – 39.36. P:llakin kulki hyvin. Runsaan juoksun jalkeen tarjolla olleen aamupalan (sampyloita, pizzaa, pastaa, donitseja) jalkeen jaloissa oli viela vahan voimaa jaljella ja ilma houkutteli ulkoilemaan, joten suuntasimme autolla kohti DC:ta. Parin mailin paasta DC:n keskustasta Potomac-joen rantatormalla kulkee vehrea luontopolku. Parin tunnin kavely vetreytti hyvin lihaksia ja rentoutti mielta. Kevaalla kaikki nayttaa niin uudelta.

Ei kommentteja: