perjantai 11. huhtikuuta 2008

NIA retreat

Tulin juuri kotiin National Institute on Agingin (NIA) vuosittaisesta tutkimusretriitistä. NIH on valtava tutkimuslaitos, mutta kyllä NIAllakin kokoa riittää. NIAssa on 11 tutkimuslaboratoriota plus meidän kliinisen tutkimuksen yksikkömme. Tutkimuksen aihealueita ovat mm. biokemia, solu- ja molekyylibiologia, genetiikka, fysiologia, immunologia, neurotieteet, neurogenetiikka, käyttäytymistieteet, epidemiologia, tilastotiede sekä lukuisia lääketieteen erikoisalueita. Retriitissä eri labrojen tutkijat pääsivät esittelemään tutkimuksiaan esitelmillään ja postereilla. Aihealueiden kirjosta johtuen osallistuin itse vain yhteen päivään, jonka piti olla painottunut soveltavaan tutkimukseen. Silti joukossa oli useampia hiiri- ja apinatutkimuksia (!), joiden aikana keskittyminen meinasi väkisinkin herpaantua.

Itselläni oli posteriesitys ekan artikkelin tuloksista. Puolitoistatuntinen hurahti nopeasti, kun pääsin vaihtamaan ajatuksia naapurilabran tutkijoiden kanssa. Päivän keskusteluissa totesimme, että teemme aika lailla samansuuntaista tutkimusta kehonkoostumuksen saralla ja että voisi olla hedelmällistä lisätä yhteistyötä. Suunnitelmissa onkin nyt sitten kehonkoostumus-työryhmä, joka tapaa säännöllisesti Baltimoressa tai Bethesdassa ja yrittää viedä tutkimusta eteenpäin. Tosi hienoa. Jos olen tähän saakka ollut jo valmiiksi ihan täpinöissäni, niin tämänpäiväisen jälkeen sain taas lisää innostusta ja vahvistusta omalle työlleni.

Päivän kruunasi pomon tuomat tuliaiset Suomesta. Ruisleipää, -jauhoa ja salmiakkia. Aivan mahtavaa. Olin kirjoittanut hänelle ostoslistan, jotta hän löytäisi kaupasta itselleen suosittelemiani tuotteita, mutten arvannut että hän lähtisi kuljettamaan tuhansien kilsojen päästä minulle 2 kg jauhopakettia :) Hän on kovasti innostunut ruoanlaitosta, ja nyt tavoitteeni on opettaa hänelle ruisleivän tekoa. Hänen italialaisessa pizzauunissaan leivästä tulee varmasti herkullista.

Säätietojakin pitää päivittää. Ihan tyhjästä tuli hellekeli. Mittari hipoi tänään +30 astetta. Oli siinä aamulla ihmettelemistä, kun yht'äkkiä voikin lähteä ilman takkia töihin. Ekaa kertaa testasimme myös kotimme ilmastointilaitteen toimivuutta. Toimii. Vaikka viileä sisäilma tuntuukin ihanalta, pitää varoa ettei vilustu.

Viikonloppu edessä. Mihin ihmeeseen tämäkin viikko taas meni? Töissä olin täysin työllistetty review-artikkelin kirjoittamisen kanssa ja parina iltana piti pakertaa veroilmoituksen kanssa. Review:n kirjoittaminen hauskaa ja opettavaista, verojen laskeminen on paljon työläämpää. Minulla palkasta pidätetään suoraan vain valtion verot ja osavaltion verot pitää laskea itse ja maksaa neljä kertaa vuodessa. Toivottavasti laskin oikein!

Tulevan viikonlopun aiomme ottaa rennosti. Huomiseksi on luvattu sadetta ja ukkosta, ja jos näin käy, aiomme vierailla Baltimoren Science Centerissä Body Worlds -näyttelyyn tutustumassa. Sunnuntaina seuran viikkokisat ja ruisleivän leivontaa.

Ei kommentteja: