tiistai 8. huhtikuuta 2008

Feelings by Marimekko

Taman viikon teema on Marimekko. Maanantaina Italiainen postdoc-kollegani hehkutti kayneensa Marimekon liikkeessa Milanossa ennen muuttoaan Baltimoreen. Oli kuulemma ihastunut varikkaisiin kuoseihin ja haluaisi loytaa itselleen pallo-kuosisen kesapaidan. Hauskaa puhetta italialaiselta miehelta. Tiistaina luin Time-lehdesta parin aukeaman juttua Marimekosta. Kehuivat tyylia raikkaaksi, rohkeaksi ja skandinaaviseksi. Jutun kirjoittaja paatteli, etta suomalaiset tarvitsevat varia ja iloa vaatteisiinsa, koska talvet ovat niin pimeita ja pitkia. Ehka se pitaa osittain paikkaansa. Vaikka Marimekon kuosit ovat isokuvioisia ja varikkaita, kaipa suomalaiset silti pukeutuvat keskimaaraista varittomammin ja varovaisemmin kuin kanssasisaret Keski-Euroopassa ja USAssa. Itse en ainakaan ole tottunut kovin varikkaisiin vaatteisiin, mutta pikku hiljaa kesan lahestyessa olen alkanut vilkuilla kaupassa vahan iloisemman varisia vaatteita. Ostin jopa toissa viikolla keltaiset farkut. Kuulitko sisko, meika vahan irrottelee..

Keskiviikko-iltana surffasin netissa ja yritin etsia Marimekko-liikkeita Marylandista ja tehda loytoja Amazonista. Kaksi loytyi. Crate & Barrellin valikoimissa on Marimenkon tuotteita ja siella on parhaillaan alennusmyynti. Jospa P innostuisi lahtemaan kanssani sinne viikonloppuna. Vaikken mitaan tarvitsekaan, niin ainahan sita voi menna katselemaan ja fiilistelemaan. DC:n Marimekko-liikkeessa olenkin jo vieraillut ja vielakin kaiholla muistelen sita kokemusta. Oli kuin olisi palannut kotiin. Tutut kuosit ja suomalainen sisustus. Aah. Vahan kuin olisi salmiakkia syonyt. Tuntuu ihan hassulta, miten yksittaiset asiat nousevat niin suureen merkitykseen, kun on kaukana kotoa. Samassa huumassa vaihdoin tietokoneen taustakuvaksi Lokki-aiheisen taulun. Siina voi silmia lepuutella, jos tyot eivat ota sujuakseen. Tai sitten voin pyoritella silmia varikkaassa Marimekon hiirimatossa. Ja onhan minulla sentaan mukana Marimekon olkalaukku ja pari tasaraitapaitaa. Ettei totuus unohtuisi.

Kaiken kukkuraksi H&M:n Tribute to Marimekko -mallisto tuli myyntiin loppuviikosta. Ihan mielenkiinnosta taytyy joskus poiketa laheisella mall'lla katsomassa milta vaatteet nayttavat ja aiheuttavatko ne samanlaisia kotoisuuden tunteita kuin unikkosateenvarjon nakeminen kaupan nayteikkunassa.



1 kommentti:

Ste kirjoitti...

Hyvää tiivistämisen taitoa perjantaille!