maanantai 18. helmikuuta 2008

Chilling through the long weekend

Aloittakaamme säätiedoilla. Lämpötila +20C ja kosteusprosentti 80. Siinä raamit tämän päivän ulkoilulle. Eli lämmintä on ja aurinkoista. Vähän erilaista kun viisi päivää sitten. Presidentinpäivän kunniaksi meillä on tänään vapaapäivä. Vaikkei nykyisessä presidentissä mitään juhlittavaa olekaan, pidennetty viikonloppu on kiva juttu. Lauantaina piipahdimme Virginian puolella yhdessä juoksukisassa. Minä hurrasin ja P raastoi. Kisa oli ohi jo ysiltä, jonka jälkeen suuntasimme metrolla DC:n keskustaan ja vietimme siellä loppupäivän kävellen Eastern Marketilla ja Georgetownissa. Tuli piipahdettua myös valokuvanäyttelyssä ja paikallisessa kortteliravintolassa. Minä söin ekan hampurilaiseni. Kalkkuna sellaisen. Ja Pekka veti ruksin seinään.

Sunnuntai oli lunki päivä. Skype-puheluita Suomeen, chattailua ja sähköposteja. Piipahdin kyllä viikkokisoissa testaamassa vauhtia mäkisellä reitillä. Loppukirin ansiosta kävi niin kuin monta kertaa nelosen jälkeenkin. Jotkut saattavat muistaa... Samalla aloimme epäilemään yhden juoksututun ystävällisyyttä. Kaveri työskentelee armeijassa ja alkoi kyselemään meidän puhelinnumeroitamme. Onko tämä normaalia. 1 +1. Mitä tästä voisi päätellä? Olemmeko seurannassa? Heh.

Tänään taas ihmisten ilmoille naapurikaupunkiin. Tavoitteena kuluttaa P:n juoksema lahjakortti, mikä ei tule olemaan vaikeaa. Ostoslistalla on myös ilmankostutin. Viime viikkoina kun on ollut vähän viileämpää ulkona ja ilmastointi on yrittänyt kamppailla ikkunankarmeista sisään puhaltavaa viimaa vastaan, sisäilma on alkanut tuntua kuivalta. Tätä pelkäsin heti jo alussa, kun näin kokolattiamaton. Onneksi matto on ihan uusi, eikä siinä oikeasti ole mitään vikaa, sillä se pysyy puhtaana hyvällä imuroinnilla. Mutta siis ilmankostutuin, ehkä siitä olisi apua kuiville limakalvoille talvi- ja kevätkuukausille. Kesällä luultavasti ylimääräistä kosteutta ei kukaan kaipaa.

Laitoin tässä samalla hernekeiton porisemaan hellalle laskiaisen kunniaksi - joka taisi olla pari viikkoa sitten. Mikäs tässä on ollessa..

[edit] Kesäinen sää sai meidät vaihtamaan suunnitelmamme. Kauppareissu vaihtui tutustumiskäyntiin Marylandin pääkaupunkiin Annapolikseen. Merenrantakaupungin sokkeloisia pikkukujia kävellessä melkein unohtui, että olemme Amerikassa. Pikemminkin visiitillä Naantalissa. Tai Suomenlinnassa. Sen verran monta merikadettia tuli kaduilla vastaan.

Ei kommentteja: