torstai 15. toukokuuta 2008

Finally submitted

Taman paivan kohdalle voi laittaa hymion kalenteriin. Sain lahetettya ensimmaisen NIH:ssa tuotetun artikkelin lehteen arvioitavaksi. Aiheena on sarkopeninen lihavuus ja liikkumiskyky.

Kasikirjoitus on ollut toista kuukautta valmiina koneellani ja odottanut lahetyslupaa. Aluksi odotin monta viikkoa tilastotieteilijan kommentteja. Tyossa kaytetyt menetelmat olivat itselle sen verran uusia, etta halusin varmistaa tilasto-osuuden paikkaansapitavyyden. Ihme vetkuttelua. Kirjoittajajoukossa oli monta muuta, luultavasti paljon kiireisempaa henkiloa, ja kuitenkin sain heilta kommentit ajoissa. Tuollaisina hetkina rassaa, ettei itsella ole valtaa oman tyon etenemiseen. Ehka tassa on kasvun paikka tai ainakin karsivallisyyden kasvattaminen. Tahan mennessa en vain ole joutunut asiasta karsimaan, kun olen saanut tyoskennella erittain joustavien henkiloiden kanssa. Viimeiset pari viikkoa olen odottanut kassaria sisaisesta tarkastuksesta. Yksikaan tassa laitoksessa tuotettu tyo ei nimittain lahde ulos talosta, ennen kuin se on lapikaynyt sisaisen tarkastuksen. Kaksi henkiloa lukee tyon lapi, antaa kommentit ja lopuksi tyo hyvaksytetaan isoilla pomoilla. Hyva laadunvarmistuskeino. Sama logiikka pelaisi varmaan Suomessakin.

Mielenkiinnolla odotan JAMAsta tulevia kommentteja. Niin, siis jos edes paasemme niin pitkalle. Ylhaalta on hyva aloittaa ja laskea rimaa sitten tarpeen tullen.

Onneksi tutkimustyo on sellaista, etta vaikka toinen tyo polkisi paikallaan, aina on uusia toita tehtavana. Tassa valilla olemme kirjoittaneet samasta aihealueesta pomon kanssa kirjallisuuskatsausta ja teksti alkaa olla kokolailla valmiina. Ainut mika tyosta viela puuttuu, on sivujuonena kulkevan empiiriseen osan kokoaminen. Vertailemme ilmion prevalensseja usean eri aineiston kesken ja viela odottelen naiden aineistojen luovuttamista kayttooni. Onneksi analyysit tassa tapauksessa ovat hyvin yksinkertaiset, joten kunhan saan datan koneelleni, niin luvut siirtyvat parissa paivassa kasikirjoitukseen.

Vaikka tassa on vireilla tutkimuksia muistakin aihealueista, niin on ollut mielekasta tyostaa naita toita rinnakkain. Samantien paasen myos huomenna esittelemaan tutkimuksen tuloksia naapurikaupungin yksikkoon. Tavoitteena on myos saada punottua yhteistyokuvioita kehonkoostumuksen osalta naiden kahden yksikon valille. Vahan janskattaa.

Ei kommentteja: